Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 12. juli 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Oplevelser i Sønderjylland

Få magiske oplevelser på Als og i Syddanmark

Vil I have idéer og inspiration til magiske oplevelser på Als og i Syddanmark? Så læs med her. I denne artikel får I et udpluk af fart og action, afslapning og historie. Alle steder med fokus på oplevelser i Syd- og Sønderjylland og Als. Se om I kender dem alle!

 

Vil I med en tur på en mystisk borg?

Dybe voldgrave, metertykke mure, kolde kældre og mystiske spøgelser? Ja, med oplevelser i Sønderjylland vil I føle, som om I er rejst tilbage i tiden. Under jeres ophold kan I med fordel bo i hyggelige Sønderborg på øen Als, hvor der er masser af spændende kulturelle oplevelser at se.

Tag til Nordborg Kirke og Sønderborg Slot. Den gamle borg viser jer spor fra skydeskår i ydermuren, fangehullet, slotskirken og det gamle køkken - og måske et glimt af et uhyggeligt spøgelse? Brrr!

Kan I ikke få nok historie, så kig forbi Historiecenter Dybbøl Mølle i Sønderjylland. Som tapre soldater i 1864 kan I forsvare jer mod de farlige preussere. Selvom det er et museum, er det bestemt ikke kedeligt for børn. For her bliver historien levende, når I søger i dækning for granaterne og oplever soldaternes hverdag (det hele er heldigvis bare for sjov). Måske I finder rester fra sprængte krudtmagasiner på den tidligere slagmark?

 

Finurlige oplevelser på Als for børn og unge

Vidste I, at Danmarks største og klogeste oplevelsespark ligger på Als i Sønderjylland? Her er sjov en videnskab, hvor børn og unge bliver mætte af fabelagtige oplevelser på Als:

Få sus i maven og vind i håret med Virtual Coaster
Forsøg at klatre jer op til skyerne i Sky Trail
Komme tæt på lava og lyn
Kæmp mod orkanen

De levende og vilde oplevelser i Universe på Als giver jer latter, leg og læring - og ikke mindst masser af wauw-øjeblikke for både store og små. Alt sammen mens I har det sjovt som familie. For i Universe er det kun fantasien, der sætter grænser. Ses vi?

 

Sådan får I aktive oplevelser i Syd- og Sønderjylland

Sælsafari, vandreture i bølgende klitter og pluk selv østers. I behøver ikke tage til udlandet for at opleve storslået natur og mystiske landskaber, der emmer af eventyrstemning. Om det er blæsende efterår eller varm sommer, så bør I tage et smut forbi Rømø. Her er himlen høj, solen skarp - og I indånder Vadehavets salt og brusen, mens I går en afslappende tur eller bader ved de brede strande. Tag en spand med og book en tur med østerssafari. Er I strandløver eller landkrabber?

En anden central oplevelse i Syddanmark er Tøndermarsken, nærmere bestemt i Sønderjylland. Med sine ca. 2.500 ha får I et spektakulært landskab og rigt fugleliv. Allermest kendt er fænomenet “Sort Sol”, som I kan opleve ved Vadehavet. Faktisk er hele området ved Vadehavet et helt unikt sted for jer, der søger aktive og sjove oplevelser - kajaksejlads, østerssafari og cykelture, for blot at nævne nogle få. En smuk pause fra hverdagen, som I måske har brug for.

 

Oplevelser på Als, i Sønderjylland og Sydjylland - for hele familien

De mange oplevelser i Sønderjylland, oplevelser på Als og dele af Syddanmark giver jer et fantastisk eventyr i det danske landskab. Med andre ord: Oplevelser der får jer til at sukke af fryd, giver sved på panden og juble af begejstring. Hvis I overnatter i området så pak en kurv med sandwiches og I får en hyggelig picnic undervejs. Mums! Glæd jer til hæsblæsende og betagende oplevelser for hele familien.