Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 12. juli 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Aktiviteter for børn i Sønderjylland

Oplev sjove aktiviteter for børn i Sønderjylland

Jylland byder på mange oplevelser og aktiviteter for børn. Skal du og familien for eksempel til Sønderjylland, kan I prøve kræfter med alt lige fra rutsjebaner og klatrebaner til hyggelige cykelture og spændende historie. Fælles for dem alle er, at de skaber nye minder, som kan bringe et smil frem hos alle aldre.

Skal ferien være i børnehøjde, er der altså rig mulighed for at få mange sjove oplevelser og aktiviteter i Sønderjylland.

 

Prøv aktive oplevelser for børn og barnlige sjæle

Mangler I gode idéer til sjove aktiviteter for unge og børn i Sønderjylland? Så vil en tur til Universe Science Park være lige noget for jer. Den inden- og udendørs oplevelsespark byder nemlig på både grin, sammenhold, lærerige lege og fællesoplevelser, som børnene helt sikkert vil kunne lide. 

I kan blandt andet:

 

  • Give den gas i førersædet: I det seje VR Race Room får I følelsen af at sidde i en rigtig racerbil. Det gælder om at komme først - så hvem af jer i gruppen er bedst til at køre bil? Den virtuelle racerbane kan både gå op og ned, så hold øje med de skarpe sving, mens hastigheden stiger.

  • Designe egen rutsjebane: I parkens Virtual Coaster kan I skabe lige præcis den virtuelle rutsjebanetur, I har mod på – og bagefter prøve den. Vognene bliver på stedet, men med virtual reality får I både rysteture og vind i håret, så I får en sjov oplevelse, der føles virkelig. Hvem kan lave den sjoveste tur?

  • Overvinde højdeskrækken: Hvor højt tør du og dine børn bevæge jer op? Det kan I finde ud af ved at teste jeres mod i klatrebanen Sky Trail. Med næsten 40 forskellige udfordringer og en 21 meter lang svævebane udvikler I færdigheder i både klatring, balance og mod. Gå derfor ikke glip af den skægge aktivitet.

 

Disse tre eksempler på aktiviteter til børn og unge er naturligvis blot få af mange i oplevelsesparken. Der er altså rigeligt at give sig til og brænde krudt af på. Får I behov for en kort pause, har Universe også fine haver, et interaktivt museum og hyggelige spisesteder. Parken lægger dermed op til mange gode oplevelser for hele familien.

 

Find flere aktiviteter for børn og unge i Sønderjylland

Ud over de fede aktiviteter i Universe kan I også opleve naturen og et skønt dyreliv, besøge historiske steder og meget andet for unge. Der er nemlig mange steder i Sønderjylland, som både fascinerer, skaber spænding og giver smil på læben. Sæt derfor flere dage af i det sønderjyske, så I kan være sikre på at få så meget med som muligt.

Hvis I har flere dage i Sønderjylland, kan I for eksempel:

 

  • Mærke naturen og den friske luft: Cykeltur langs havet, vandreture i bakkede skove og oplevelser i Vadehavet i vest. Sønderjylland er på alle måder et område fyldt med dyreliv og aktiviteter for unge, der gerne vil være aktive eller blive klogere på naturen. Oplev for eksempel den danske del af Vadehavet, hvor der er mulighed for sælsafari, og bliv forbløffet over Sort Sol til forår og efterår.
  • Besøge slotte, museer og kirker: For nogle unge lyder et besøg i en kirke eller et slot måske lidt kedeligt. Men mange af dem i Sønderjylland fortæller om en spændende historie om Danmark. Blandt andet rummer Sønderborg Museum næsten 800 års dramatiske fortællinger om Sønderjylland og Slesvig. Gå heller ikke glip af det populære Historiecenter Dybbøl Banke, hvor børnene skal kæmpe mod de preussiske soldater.
  • Overnatte ved campingområde: Flere steder i den sønderjyske landsdel er der mulighed for campingferie – både med eller uden en campingvogn. Og det giver god mening, hvis ungerne skal brænde noget krudt af. På mange af campingpladserne har I nemlig gratis adgang til legepladser, pools og aktiviteter for både børn og unge. Som forælder får du samtidig mulighed for at læne dig tilbage og slappe af.

 

Overnat tæt på, og hop på cyklen

De forskellige valgmuligheder gør Sønderjylland til et oplagt valg for familier, men også skoleklasser og andre større grupper, da alles interesser kan blive tilgodeset på ferien. Det betyder, at ingen behøver kede sig eller kaste sig ud i en aktivitet, de ikke har lyst til. 

Find derfor et sted at overnatte, så I kan planlægge turen og prøve de sjove oplevelser. Sønderjylland har både campingområder, hytter, hostels, feriecentre og hoteller, så I har god mulighed for at finde et sted at bo med plads til alle og til et budget, I kan være med på.

Desuden ligger mange af aktiviteterne – herunder Universe – tæt på den smukke natur med gode cykel- og vandreruter og dejlige badestrande. Brug derfor en cykel til at komme rundt, hvis I kan. På den måde kan I også nyde Sønderjyllands lange sandstrande, skove, dyreliv og andre oplevelser på turen.