Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 16. august 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

De 4 Haver

Værd at vide

  • For hele familien
  • Aktiviteter
  • Udendørs

Besøg et frodigt univers i Bittens Have

Eventyrlig atmosfære og et væld af sommerblomster. Fra det sekund I passerer en buegang af roser, fornemmer I den helt særlige stemning i Bittens Have. Her hersker et frodigt univers af blomster i regnbuens farver, grønne træer, smagfulde krydderurter og søde bær. Som noget helt særligt kan I smage, dufte og plukke fra æble- og kirsebærtræerne i Bittens Have. Et oplagt mål for jer, der vil bruge en unik heldagstur blandt lærerige lege og haveglæde.

Elsker I natur, ro og dejlige gåture? Kom forbi Bittens Have, når den står i fuldt flor og nyd en have med afslappet charme. For jer giver det en indre ro og skøn afkobling fra de mange aktiviteter og oplevelser i Universe.

Smag, duft og pluk i Bittens Have

I Bittens Have bringer vi jer 100 år tilbage i tiden, hvor prydhaver så ganske anderledes ud. Træd igennem grusstier, buksbomhække og bede. I Bittens Have kan I blive inspireret til jeres egen have og få pirret nysgerrigheden. Her emmer af historie og passion for planter, træer og blomster. I Bittens Have er der noget for enhver smag.

Overalt falder jeres øjne på blomsterflor plantet i farvenuancer, som fremhæver hinanden. Af og til støder I også på smukke grøntsager såsom lyserøde rabarber og krydderurter mellem blomsterne i bedene. Tag frø fra planterne med jer hjem og pluk den søde frugt fra de alsiske æble- og kirsebærtræer. De hundredvis af farver skaber en eventyrlig atmosfære i Bittens Have, der giver jer en mindeværdig oplevelse.

Oplev nye sorter og overraskelser hvert år

Bittens Have er anlagt af Universe parkens dygtige gartnere efter kyndig vejledning fra Bitten Clausen, som også selv har bidraget med frø fra sin egen have. Har I set haven før? Bare rolig. Hvert år introducerer vi nye sorter af sommerblomster i hele parken. Det kan f.eks. være sommerasters, morgenfruer og tallerkensmækker. Vidste I, at sidstnævnte smager af peberrod? Prøv at tage en bid!

Den konstante udvikling af Bittens Have betyder, at I hvert år kan glæde jer til nye overraskelser og smukke planter. Tag familien eller haveinteresserede med til en charmerende have, som I kan nyde hele sommeren og langt hen i efteråret.

 

Den Kinesiske Have

Kunne I tænke jer at nyde ro og en smuk have? Efter en dag med forbløffende naturkræfter og imponerende shows kan en stille stund være kærkomment. Universe er en oplevelsespark med aktiviteter og attraktioner, men I kan også finde flotte, udendørs haver, som I kan gå på opdagelse i.

I Den Kinesiske Have er der fuld af dyreliv, harmoni og skønne detaljer, når haven står i fuldt flor. Gå f.eks. op i den smukke, røde pavillon og sæt jer til rette i autentiske havemøbler fra Bitten Clausens egen have. Haven giver jer tid og ro til at nyde samværet i familien. Besøger I parken i den helt rigtige måned, vil jeres øjne møde et frodigt univers af blomster og træer. Nyd stilheden med familien og de smukke omgivelser i Den Kinesiske Have.

Kom tæt på naturen i en romantisk have

Når det gælder oplevelsesparkens anlæg, får I blomsteroplevelser i særklasse. Snoede stier, klukkende vandhuller og fugle, der kvidrer. I vores kinesiske have er der udsmykket med skønne detaljer, der får jer til at føle, at I er på den anden side af kloden. Det giver jer en æstetisk og udtryksfuld have, der fremhæver naturens skønhed. I vil blive glade for et besøg i Den Kinesiske Have, hvis I:

Kan lide flotte udsmykninger og dejlig ro
Søger inspiration til at indrette jeres egen smukke have
Ønsker at glæde jer over flotte blomster og træer

Den røde pavillon og resten af Den Kinesiske Have er inspireret af den afdøde Bitten Clausens egen have. Hun var enke til grundlæggeren af Danfoss. Den Kinesiske Have er inspireret af Bittens Have, der er etableret som en del af hendes 100-års fødselsdag. For jer betyder det en kinesisk have, at I kan slappe af og gå på opdagelse i. Bagefter er I ladet op til flere sjove oplevelser i Universe.

Lad familien dufte, smage og plukke i Universes haver

For 100 år siden var haverne ofte prydet af grusstier, hække, lange rækker af blomster og gamle mursten. Det ses også tydeligt i Den Kinesiske Have og Bittens Have. Her kan I finde alt, hvad I kan tænke jer af om en smuk have:

  • Et hav af sommerblomster og kirsebær- og æbletræer
  • Unik og nostalgisk stemning med små hyggekroge
  • Spiselige krydderurter, søde bær og sprøde grøntsager  

Tag frøene fra planterne med jer hjem eller pluk frugten fra de alsiske æble- og kirsebærtræer. Med et besøg i Den Kinesiske Have og resten af haven får I en oplevelse for hele familien. Glæd jer til farverige blomster og tid til ro og nærvær.

 

Den Blomstrende Have

I det store have- og legeområde foran Ball Factory, finder I en af de to awardvindende haver, som parken har.

I Den Blomstrende Have er der fokus på velfærd for både dyr og mennesker. I kan besøge den fortryllende have der, udover at være skøn at opholde sig i, også er optimal som levested for vilde dyr og insekter. Haven er lavet for at trække naturen helt ind i haven, så I kan gå på opdagelse efter insekter eller bare nyde et roligt øjeblik midt i deres hjem.

Haven er designet af Lise Bollhorn og med den vandt hun bronze til CPH Garden 2017.

 

Vejrhaven

Vejrhaven byder på træer og buske som en del af et vejrfænomen. Haven indeholder tordenskyer, regndråber og meget mere.

Et lyn flænsede et af egnens største lindetræer, og gartnerne i Universe, har i stedet plantet pileformede træer, som er ved at vokse sig store, så kronerne kan vokse sammen til en.

- Carsten Søndersø Riemann, Grindsted
Jeres personale var hele vejen igennem fra informationen, buffeten, segways, raketterne og kiosken alle smilende og imødekommende
- - Carsten Søndersø Riemann, Grindsted