Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes torsdag den 9. maj 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Presse

Rekordbesøgstal i Universe Science Park viser stærkt engagement i samfundets udvikling.

30-05-2023 kl. 12.24

Rekordbesøgstal i Universe Science Park viser stærkt engagement i samfundets udvikling.

Fonden Universe Science Park, der driver Sønderjyllands største oplevelsespark ’Universe’, offentliggør nu deres årsrapport for 2022 og meddeler, at de i 2022 har opnået et rekordstort besøgstal på 143.950 gæster i årets åbningssæson. Den hidtil bedst besøgte sæson var i 2019 med 142.240 gæster.

 

”Det har været en prioritet for os at finde tilbage til aktivitetsniveauet før Corona-pandemien, og i det lys er vi meget tilfredse med at besøgstallet sætter en ny sæsonrekord”, siger adm. direktør, Torben Kylling Petersen.

 

Universe Science Park er en non-profit fond med et almenvelgørende formål om at begejstre børn og unge for naturvidenskab og teknologi. ”Det er netop når vi når ud til mange børn, unge og familier med budskabet om at science er sjovt og spændende, at vi opfylder vores formål.”, tilføjer Torben Kylling Petersen.

 

 Oplevelsesparkens tilbud af læringsforløb og formidling gør Universe til en væsentlig aktør til fremme af interessen for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) og motiverer dermed fremtidige generationer til at forfølge karrierer inden for disse områder. ”Vores rekordhøje besøgstal bidrager direkte til at udbrede nysgerrigheden og interessen for naturvidenskab og teknologi i en tidlig alder. Vi mener, at det er helt afgørende for vores samfundsudvikling og Danmarks fremtidige innovationsevne.", udtaler Torben Kylling Petersen.

 

 ”I Universe ser vi ind i en stor og spændende rejse i de kommende år. Når Nordborg Resort åbner, forventer vi i 2025 at vores besøgstal i parken skal overstige 200.000 gæster.”, siger Torben Kylling Petersen.

 

At antallet af besøgende er en vigtig parameter for Universe, er tydeligt.  I årsrapporten for 2022 opgør Fonden Universe Science Park sin økonomiske betydning for det omkringliggende samfund, og heraf fremgår bl.a. at oplevelsesparken har tiltrukket 99.000 overnatninger til lokalområdet, og dermed også skabt en stor turismeaktivitet i lokalområdet, der svarer til ca. 30 fuldtidsjobs i det omkringliggende samfund.

 

”Vi har i årsrapporten for 2022 for første gang også offentliggjort og beskrevet vores ESG-nøgletal, som viser hvordan vi arbejder aktivt med at reducere vores klimaaftryk og maksimere vores sociale og almenvelgørende effekter”, udtaler Torben Kylling Petersen.  ”Vi har for første gang rapporteret vores samlede CO2 aftryk og beregnet det til 40 kg. per besøgende.  Det vil vi rapportere på hvert år, og herfra bliver vores ambition og fokus at reducere dette.”, afslutter han.

 

ESG-rapportering er en ny og vigtig praksis for organisationer, der ønsker at demonstrere deres engagement i bæredygtighed og ansvarlig forretningsførelse. ESG-rapportering involverer indsamling, analyse og offentliggørelse af data, der relaterer sig til fondens miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige præstationer. Ved at rapportere om disse områder kan Universe informere interessenter og offentligheden om deres indsats for at håndtere bæredygtighedsrelaterede risici og muligheder.

 

Som et synligt bevis for Universe’ bæredygtighedsarbejde har parken i foråret 2023 opnået Green Attraction-certificering og fortsætter med at identificere og opfylde flere bæredygtighedskriterier. Universe stræber efter at blive CO2-neutrale for scope 1 og 2, og undersøger kontinuerligt energi- og ressourcebesparende løsninger.

 

Link til bæredygtighedsrapport: esg_rapport2022.pdf (universe.dk)

Link til årsrapport: aars2022.pdf (universe.dk)

 

Om Universe Science Park:

Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en non-profit selvejende fond, med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Oplevelsesparken er fyldt med oplevelser der fascinerer, involverer og underholder indenfor temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 140.000 gæster, hvor af de ca. 10 procent er skolebesøg.

 

Se mere:

Billeder kan downloades i høj kvalitet her: https://shorturl.at/cvEG0

 

Mangler du noget?

Vi sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål. For yderligere information, kommentarer, citater eller billeder kontakt venligst:

Torben Kylling Petersen, administrerende direktør

tkp@universe.dk

Telefon: 8881 9510