Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 12. juli 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Presse

Fra gamer til karrierejob på Sønderjyllands største Gaming Festival i Universe.

17-04-2023 kl. 06.42

Fra gamer til karrierejob på Sønderjyllands største Gaming Festival i Universe.

På lørdag den 22. april bliver landsdelens største Gaming Festival skudt i gang på Nordals kl. 10 og for de besøgende bliver der et hav af muligheder for at opleve gaming i mange forskellige niveauer. Gæsterne kan blandt andet få en snak med Air Control Wing, der overvåger en del af Danmarks luftrum.


Hos Air Control Wing i Karup lufthavn arbejder til daglig med mange procedurer, der ofte kræver bestemte kompetencer hos de operatører, der indgår i opgaverne. Her ser de ofte, at de kompetencer der søges efter, er dem som gamerne besidder.


 ”Overblik og multitasking er ”key-words”, når vi sidder med mange opgaver på én gang. Det kan f.eks. være beskeder over headset samtidig med, at vi formulerer os på chatsystemet, og stadig kontrollerer luftrummet. Alt dette kan overføres til gaming, da de ubevist udfører lignende opgaver, men i stedet for at overvåge luften, spiller de måske Counter Strike, hvor chatten skal opdateres, samtidig med man lytter til sine holdkammerater på headset og stadig holder øje med, hvor fjenden bevæger sig hen”, udtaler Emma Nielsen og fortsætter:


” Hos Air Control Wing har vi mange ansatte, som gamer i deres fritid. Gaming er ikke bare en hobby, men en kompetence, der kan bruges i et af Danmarks vigtigste erhverv og vi glæder os til at besøge Gaming Festivalen i Universe, for at give gæsterne et indblik i vores arbejde”, udtaler Emma Nielsen, flyveoverkonstabel og rekruttering ved ACW/SED.

Den store Gaming festival er inddelt i 3 kategorier, der giver alle gæsterne en mulighed for at dykke længere ned i gameruniverset, der findes uden for hjemmets 4 vægge. Alle stande er åben i parkens åbningstid fra kl. 10.00 til 17.00 dog kan der forekomme pauser for udstillerne.
Fra gamer til karrierejob:
Flyvevåbnet Air Control Wing, Frøslev efterskole, EPOS, BC Syd, Sønderborg E-Sport og Det Blå Gymnasium.
 
Game mod dine venner:
Hado, Jabii, Play eSalling, EvoTag, Racing simulator og Coding Pirates. Retro: skoleskak, og NesBozz – retrokonsoller. 

Mød gamerne:
Mød Judex og Ronnie fra Geek´d: Meet and greet med YouTuberne og hør hvordan de har lavet en hobby om til en forretning.
 
Om Universe Science Park:
Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en selvejende non-profit fond, hvis formål er at gøre børn og unge begejstrede for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Parken er fyldt med oplevelser, der fascinerer, involverer og underholder indenfor temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 141.000 gæster, hvoraf de ca. 10 procent er skolebesøg. 
Se mere på www.universe.dk
Billeder kan downloades i høj kvalitet her: https://bit.ly/40jCMa5

Mangler du noget?
Vi sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål. For yderligere information, kommentarer, citater eller billeder kontakt venligst:

Morten Lorenzen, event- og arrangementskoordinator i Universe. 
molo@universe.dk
Telefon: 8881 9516