Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 12. juli 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Seværdigheder i Sønderjylland

Oplev nogle af de bedste seværdigheder i Sønderjylland

Unikke naturområder, spændende historie, sjove aktiviteter og lærerige lege. Dette er blot nogle af de mange måder, du og familien kan opleve Sønderjylland på. I denne del af Danmark venter dig nemlig mange seværdigheder, så hverken store eller små behøver at kede sig.

Nogle af de bedste seværdigheder i Sønderjylland finder du på øen Als. Her kan du blandt andet tage på udflugt i storbyen Sønderborg, der har mange historiske seværdigheder - lige fra bronzealderen til store krige. Derudover har øen flotte cykel- og vandreture i naturskønne omgivelser, eventyr på hesteryg, ture i havkajak, hyggelige stræder, spa og meget mere.

Så er du på udkig efter gode aktiviteter og oplevelser i Sønderjylland, er der en masse at tage fat på. Uanset om du er afsted med familien, vennerne, din partner eller bare dig selv.

 

Hvad skal man se i Sønderjylland? 

En sjov, lærerig og helt speciel seværdighed i Sønderborg, som du og familien ikke bør gå glip af, er Universe Science Park. Oplevelsesparken fungerer nemlig som en kæmpestor legeplads med sjov videnskab for nysgerrige børn og barnlige sjæle. 

Kom for eksempel helt tæt på forbløffende naturfænomener som en vulkan i udbrud, og se en gejser springe 18 m op i luften. Skal du og familien have udfordret jeres højdeskræk, har parken også klatrebanen Sky Trail med 37 vilde udfordringer. Eller hvad med at få et sus i maven på den sjove virtuelle rutsjebane Virtual Coaster?

Er der brug for ro og fordybelse, kan I også nyde en flot tur i parkens fine haver. Sæsonen igennem skaber blomsterne og bedene et virvar af regnbuens farver. 

Du kan se parkens mange oplevelser for hele familien her. Bagefter er det bare om at købe billetter og glæde jer til wauw-øjeblikke og sjove udfordringer. Vi lover, at I bliver tanket godt op med smil, nye minder og lærerige oplevelser.

 

Dyk ned i historien, naturen og kunsten

Fortsætter eventyret med seværdigheder på Als, bør I helt klart tage en cykel med. Om I befinder jer på Nordals eller Sydals, så er der strande, bakkede veje, marker, søer og skove. Det hele skaber et mangfoldigt fugleliv og gode muligheder for at fiske. I kan også tage egen hest med på rideruten eller udforske de flotte slotte eller øens møller.

På fastlandet kan I tage de historiske briller på, når I står ved Dybbøl Mølle og kigger ud over et af Danmarks smukkeste landskaber. På Historiecenter Dybbøl Mølle i Sønderborg træder I nemlig lige ind i krigen mellem danskerne og preusserne i 1864. Søg dækning for granaterne eller gå på opdagelse i et dansk skanseanlæg.

En af de stolte traditioner i Sønderjylland er ringriderfesten. Den festlige seværdighed foregår til hest, mens rytteren skal forsøge at få en lanse gennem en lille ring. Ringridning foregår i de fleste små byer i det sønderjyske hen over sommeren og byder på hygge, socialt samvær og fest om aftenen. 

De mange aktiviteter og historiske seværdigheder går godt i spænd med en udflugt til Universe. Simpelthen fordi I både får underholdt familien med sjove udfordringer, ligesom I bliver fyldt op med kultur og fascinerende viden.

 

Tag klassen eller kollegerne med på seværdigheder i Sønderjylland

Uanset om du er interesseret i se natur, få historie, besøge en oplevelsespark eller noget helt fjerde, kan du finde det hele i Sønderjylland. Tøv derfor ikke med at invitere familien, kollegerne, skoleklassen eller andre større grupper, næste gang du vil blive underholdt med sønderjyske seværdigheder.

I Universe kan du både planlægge spændende gruppeaktiviteter, komme tættere med kollegerne på teambuilding og prøve fede undervisningsforløb, der er skræddersyet til alle klassetrin.

Overrask derfor klassen eller kontoret med et besøg i Syddanmarks største og sjoveste oplevelsespark. Her kan I komme tæt på sjov naturvidenskab og teknologi i et forunderligt univers.

 

Gør turen til Als nem med overnatning

Vil I gerne gå på opdagelse i Sønderjylland og få en fantastisk dag uden for meget transport? Universe ligger tæt på flere overnatningsmuligheder, så I ikke behøver at stå tidligt op eller komme sent hjem, fordi der er langt til nærmeste seng. På den måde får alle på turen mest ud af dagen.

I kan for eksempel udforske oplevelsesparken på den første dag. Når I er mætte på de mange finurlige aktiviteter, kan I overnatte på et nærliggende hostel, hotel, campingområde eller feriecenter, så I har god tid til hvile og afslapning. Dagen efter har både børn og voksne dermed mere energi samt tid til at udforske de historiske steder og seværdigheder i resten af Sønderjylland.

I kan finde vej til Universe med både bil, færge og fly. Find adressen og de forskellige ruter her, så I kan planlægge turen bedst muligt.