Naturens kræfter i børnehøjde er et to-delt forløb. Den primære del af forløbet er centreret omkring parkens Blå Kube og naturens kræfter.  

 

Naturens kræfter

Hvordan føles det at gå igennem en gletsjerspalte? Hvordan ser et lyn ud tæt på? Og hvem er Katla, og hvad har hun med vulkaner at gøre?

Blå Kube danner rammerne til en fortælling og oplevelse af naturens kræfter. Her møder eleverne et forunderligt univers, hvor de føler kulden fra en gletsjer, oplever hvor højt gejseren springer, mærker varmen fra en vulkan og kommer helt tæt på kraftige og flotte lyn. Gennem fortælling, små illustrative forsøg, dialog og leg udfordrer vi elevernes nysgerrighed, og sammen bliver vi klogere på naturen og dens kræfter.  

 

Samarbejdsøvelse

Hvad betyder samarbejde? Hvordan bliver man god til at samarbejde? Og hvor vigtig er det, at vi kan kommunikere, når vi skal samarbejde?

I denne del af forløbet er nøgleordet samarbejde. Eleverne skal i små grupper løse simple opgaver. Kommunikationen bliver en vigtig del af samarbejdet, når eleven der kender opgaven ikke må sige noget, og eleven der skal løse opgaven ikke kan se noget. Alle i gruppen må hjælpe til for at gruppen får løst alle opgaverne.  

 

 

Varighed: 1 time og 30 min.

Max: 28 elever og 2 lærere

Pris: 3.000 kr. (Prisen inkluderer undervisningsforløb og entrébilletter på dagen)

Tidspunkt: Tirsdag til torsdag kl. 9.30 eller 11.30

Vigtigt: Vær opmærksom på, at sanseturen foregår udendørs

Universe mål:

  • At skabe interesse og nysgerrighed for naturens kræfter
  • At give en grundlæggende viden omkring naturens kræfter
  • At udfordre og styrke klassens samarbejde og teamånd

Færdigheds- og vidensmål

(natur/teknologi)

  • Eleven har viden om naturområder
  • Eleven har viden om ord og begreber i naturfag
  • Eleven har viden om vejr og vejrfænomener