Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 16. august 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Madoplevelser med omtanke

Universe' Food-team sørger hver sæson for et lækkert udbud af forskellige retter, snacks og drikkevarer. Vi ønsker at give alle vores gæster en rigtig god oplevelse når de besøger et af vores spisesteder. Derfor bliver der kælet for detaljerne, valgt gode råvarer - og arbejdet med spisestedernes klima- og miljøbelastning.

Altid et vegetarisk eller vegansk alternativ
Plantebaserede fødevarer belaster klimaet betydeligt mindre end kødprodukter. Vores vegetariske og veganske retter er fulde af smag og skal opleves! Prøv vores Veggie Burger i Burger Factory eller gå på opdagelse efter lækre salater og kødfrie pizzaer i Big Bang Buffet. Også Biotopen byder på vegetariske sandwichs - og selvfølgelig kage!

Danske råvarer
Danske fødevarer har den korte transport på deres side, så unødvendig klimabelastning fra vejtransport undgås. Der er kort vej fra jord til bord og det kan smages. Vores danske burger-bøffer med danske pommes frites og danske syltede agurker og rødløg er en kæmpe smagsoplevelse.

Ind med økologien
Økologiske fødevarer er vores garant for den mindst mulige belastning af miljø og natur og med hensyn til dyrevelfærd. Der er brugt færre plantebeskyttelsesmidler og kemisk gødning end ved konventionel landbrug, der er krav til dyrevelfærd og dyrefoder - og det er godt for både grundvand, klima og biodiversitet. Universe arbejder på at øge mængden af økologiske retter og drikkevarer i vores spisesteder og beskytte vores natur, miljø og klima. Allerede nu kan du nyde de økologiske burgerboller og købe de lækre økologiske safter fra Mormors.

Fokus på madspild
Vi arbejder målrettet med at reducere vores madspild - hver dag. Maden forberedes så mængderne passer til det antal gæster vi forventer, og der ikke går for meget til spilde. Sandwichs fra gårsdagen kan du købe til reduceret pris i Biotopen, og har vi kage til overs, bliver de frosset ned og brugt til lækre cake-pops til vores events. Madaffald fra køkkenerne bliver vejet så vi kan holde øje med udviklingen. Vi kan ikke helt undgå madspild, men vi gør det bedste ud af det, så vores madaffald samles og bringes til bioforgasning, hvor det kan blive omdannet til ny energi. Ved alle spisesteder er der opsat affaldsbeholdere til madaffald så også vores gæsters madaffald kan blive til ny energi og ikke bare gå til spilde.

Så lidt som muligt
Den mad du køber i Burger Factory, Biotope og Snack House serveres som take away. Også i Big Bang Buffet kan du bestille en Take Away Menu som du kan nyde udenfor i parken. Det kræver, at maden pakkes ind og at indpakningen også kan fungere som dit service. Madindpakningen kan dog dårligt genbruges, da indpakningen er blevet fedtet eller våd af kontakten med mad eller drikke. Derfor har vi reduceret indpakningen så meget som muligt, således at der fx kun er et enkelt papir rundt om din yndlingsburger, frem for en papæske, som også fylder i affaldssækken.

Mere end én gang
Vi er gået skridtet videre og har helt afskaffet papkrus i Burger Factory! Med jeres hjælp sparer vi hver dag en stor mængde restaffald, og det eneste vi kræver fra jer er, at I sætter genbrugsbægrene og -kurvene tilbage på serveringsvognen. Vores ønske er helt af afskaffe engangs-madindpakning for at vi kan undgå at generere så meget affald, spare på ressourcer og give vores gæster den bedste madoplevelse.