Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes fredag den 12. juli 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Green Attraction

Den første attraktion i Sønderjylland

Som den første attraktion i Sønderjylland blev Universe Science park til sæsonstart 2023 certificeret med det nye miljømærke Green Attraction og er dermed iblandt de mest ambitiøse attraktioner med fokus på bæredygtighed.
 
Green Attraction mærket er udsprunget fra brancheorganisationen HORESTA og er målrettet mod attraktioner, museer, zoologiske haver og videnspædagogiske aktivitetscentre. Miljømærket skal gøre det nemmere for vores gæster at vælge de bæredygtige attraktioner til og samtidig udfordre og inspirere branchen til at sætte fart på den bæredygtige omstilling.

Universe sætter et stort positivt håndaftryk via vores formål, og det at koble STEM-fagene til bæredygtighed ved at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, for derved at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid for os alle. Med Green Attraction har vi øget fokus på at reducere vores negative fodaftryk.

I vil møde de nye grønne tiltag forskellige steder i parken. Fra sæsonstart 2023 vil vi bede jer om at hjælpe os med at sortere affaldet, så der kan genbruges og spares flere ressourcer. Læs mere om affaldssortering i Universe her Affaldssortering

 

For at nedbringe mængden af affald, blev madindpakning i spisestederne reduceret og der bruges nu genbrugsbægre frem for engangsbægre. I takt med at der implementeres flere bæredygtige løsninger, vil dette synliggøres og formidles i parken og her på hjemmesiden.
 
At Universe nu kan kalde sig Green Attraction betyder også, at parken overholder en lang række kriterier indenfor bl.a. vand, energi, fødevarer mm., og har vi har dermed forpligtiget os til løbende at arbejde videre med dem. I august 2022 ansatte Universe en Green Attraction koordinator for at arbejde målrettet med den bæredygtige udvikling i Universe og med at sætte skub i udførelsen af de grønne tiltag. 

 

Mere om Green Attraction:
Green Attraction-mærket bygger videre på HORESTAs Green Key ordning, som miljømærker hoteller og overnatningssteder. Green Key (Den Grønne Nøgle) har siden 1994 udviklet sig til et internationalt anerkendt miljømærke fordelt over 60 lande. Kriterierne for Green Attraction mærket læner sig op ad Green Keys kriterier med justeringer passende til attraktioners særpræg. Attraktioner mærket under Green Attraction, forpligtiger sig til at fortsætte med at forholde sig til 235 kriterier fra 17 hovedområder indenfor bl.a. energi-, vand- og ressourcebesparelser, medarbejderinddragelse, bæredygtigt indkøb, biodiversitet, rengøring og gæsteinformation. Af de 235 kriterier er 111 obligatoriske at overholde, mens de sidste er pointgivende som der skal overholdes mindst 30 % af. Disse kriterier skærpes for hvert år og attraktionerne skal hvert år verificere overholdelsen af kriterierne. Ud over Universe Science Park er Experimentarium, ARoS, Tivoli, Moesgaard Museum, Kunsten i Aalborg og KØN - Gendermuseum Denmark certificeret som Green Attraction.

 

Der kan læses mere om ordningen på www.Greenattraction.dk

Har du kommentarer eller forslag til hvordan vi i Universe kan styrke den bæredygtige udvikling? Send os en mail på green@universe.dk.