Tilmeld dig Universe nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 stk. sæsonkort uden juli til sæson 2024.

*

Ved at trykke ja tak, accepterer jeg Universe’ privatlivspolitik. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke. Vinderen trækkes torsdag den 9. maj 2024 og kontaktes via email.  

Mange tak :)

Du har nu modtaget en email i din indboks, hvor du skal bekræfte din email-adresse, for at deltage i konkurrencen.

Solsikkesnoren

Universe Science Park vil inkludere personer med usynlige handicap ved hjælp af solsikkesnoren

 

Personer med usynlige handicap, der besøger Universe Science Park, kan fra den 9. april 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser, og det kan være ekstra svært, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.

- At give muligheden for at bære Solsikken hos os håber vi vil give en tryghed for de familier, hvor usynlige handicap fylder i hverdagen og måske indimellem står i vejen for, at man tør træffe beslutningen om at tage af sted. Vi ønsker at være både inkluderende og tilgængelige, så det er helt naturligt for os at gå med i Solsikkeprogrammet, siger Jonas Juhl Luttermann, driftschef i Universe Science Park.

Universe Science Park tilslutter sig Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner medarbejderne, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.

Solsikkesnoren kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er naturligvis frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål i Informationen. Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra hensyn.

Hos Videnscenter om Handicap er man begejstret:
- Med deres indtræden i Solsikkeprogrammet sender Universe Science Park et vigtigt signal om inklusion og tilgængelighed. Det skaber tryghed, når en attraktion som Universe Science Park så tydeligt signalerer, at man er velkommen, også selvom man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Den tryghed, det giver at kunne tage Solsikken på og ikke behøve forklare sig, vil helt sikkert betyde, at flere familier i højere grad vil vælge denne type oplevelser til, fortæller centerchef i Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard.