Universe har rekordmange gæster denne sommer. | | Universe
Universe har rekordmange gæster denne sommer.

Universe åbnede sine døre første gang den 5. maj 2005 og antallet af besøgende i parken har været igennem både positive og negative udviklinger i løbet af de 15 sæsoner parken har eksisteret. De seneste år har Universe dog kun oplevet at besøgstallet er gået en vej – nemlig opad. Sommeren 2019 fortsætter denne positive udvikling, og oplevelsesparken har nu sat nye besøgsrekorder for både den bedst besøgte dag og den bedst besøgte uge i oplevelsesparkens historie.

”Det er helt fantastisk at vi i år kan sætte nye besøgsrekorder i Universe”, siger adm. direktør Torben Kylling Petersen og fortsætter: ”Vores bedst besøgte dag har hidtil og altid været en travl juli-dag midt i sommerferien i vores allerførste åbningsår i 2005, hvor vi virkelig nød godt at nyhedens interesse. Men 2019 er virkelig et usædvanligt stærkt turisme-år her i det Sønderjyske, så det overrasker mig egentlig ikke, at det var nu vi skulle slå den rekord.”

Tirsdag, den 23. juli 2019 blev Universe besøgt af 2.867 gæster, hvilket nu er den bedst besøgte dag i oplevelsesparkens historie. Ugen forinden havde onsdag, den 17. juli ellers allerede markeret sig som ny rekorddag med 2.840 gæster, men den rekord holdt altså kun i 6 dage.

Der er heller ikke noget der tyder på, at det blot er en enkelt besøgsdag der i år skiller sig ud med et højt gæstetal, for besøgstallet i oplevelsesparken i hele uge 29 har også markeret sig som det største nogensinde. I sidste uge (uge 29-2019) besøgte 14.084 gæster parken, og ugen var dermed væsentligt bedre besøgt end den hidtidige rekorduge 30 fra 2007.

”Sommerferien er stadig over os, og jeg tror også at indeværende uge (uge 30-2019) vil glide lige ind i top 3”, siger Torben Kylling Petersen og tilføjer: ”Når Universe har mange gæster, så er det et godt tegn for hele turistbranchen i hele Sønderjylland”.

”Som Sønderjyllands største oplevelsespark står vi højt på listen over sønderjyske sommerferie-aktiviteter. Og derfor er vores besøgstal også en af de bedste indikatorer for, hvor mange turister der for tiden er i vores område og hvor positivt turismen udvikler sig.”, siger Torben Kylling Petersen.

Universe bifalder dermed tidligere udmeldinger fra sommerhus-udlejere og rejsebureauer og udråber sæson 2019 som den stærkeste sønderjyske turist-sæson i mands minde. ”Med disse nye rekordbesøgstal i Universe kan jeg kun istemme og bekræfte hvad andre allerede har udtalt, nemlig at 2019 bliver endnu et rekordår for turismen i Sønderjylland.”, siger Torben Kylling Petersen.

De mange besøgende giver naturligvis også øgede ventetider i oplevelsesparken, men ikke alle dage er lige travle, så direktøren har et tip til feriegæsterne: 
”Hvis I er her hele ugen, så vælg at besøg os torsdag, fredag, lørdag eller søndag”, siger Torben Kylling Petersen. ”Vi ser hvert år at tirsdage og onsdage i sommerperioden er de travleste dage, så hvis man har muligheden for at flytte sit besøg, så er ventetiden i vores attraktioner altså mindre på nogle af de andre dage.”

Fakta:
Top 3 mest besøgte dage i Universe historie:
Tirsdag, den 23. juli 2019     2.867 gæster
Onsdag, den 17. juli 2019     2.840 gæster
Onsdag, den 27. juli 2005     2.663 gæster

Top 3 mest besøgte uger i Universe historie:
Uge 29/2019    14.084 gæster
Uge 30/2007    12.959 gæster
Uge 29/2005    12.101 gæster

Om Universe Science Park:
Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en non-profit selvejende fond, med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Oplevelsesparken er fyldt med oplevelser der fascinerer, involverer og underholder indenfor temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 125.000 gæster, hvor af de ca. 10 procent er skolebesøg. 
Se mere på www.universe.dk

Billeder kan downloades i høj kvalitet her: http://bit.ly/2JMHSYp

Mangler du noget?
Vi sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål. For yderligere information, kommentarer, citater eller billeder kontakt venligst:

Torben Kylling Petersen, Admin. direktør
tkp@universe.dk
Telefon: 8881 9510
 

Tilmeld dig vores pressemeddelelse

* Påkrævet
sky universe
sky universe
sky universe

universe social wall
brug hashtagget #universedk

social iconsocial iconsocial iconsocial icon

sky universe