Oplev ild og brand i Universe Science Park | | Universe
Oplev ild og brand i Universe Science Park

Oplev ild og brand på nærmeste hold i Universe Science Park

Lørdag den 5. juni kan Universe Science Park slå dørene op til Fire Zone, der er en helt ny interaktiv udstilling om ild, brand og brandsikkerhed. Udstillingen er målrettet børn og unge og er udviklet i samarbejde med TrygFonden, som har støttet projektet med godt 7 mio. kr.

Hvad er ild? Hvordan opstår en brand? Og hvad skal du gøre, hvis du pludselig befinder dig i et brændende hus? Det er nogle af de spørgsmål, børn og voksne kan få svar på gennem Universe Sciences helt nye interaktive udstilling Fire Zone, der åbner den 5. juni. Udstillingen spiller på alle sanser og skal lære gæsterne om ild, brandårsager, brandsikkerhed og -forebyggelse.

- Fire Zone vil sætte hele sanseapparatet i gang og tage vores gæster gennem legende og eksplorative aktiviteter med ild og brand som omdrejningspunkt. Som altid i Universe ønsker vi at lade børn og voksne lege sig til mere viden gennem sjove oplevelser, for vi ved, at det er afgørende for læring og forankring i folks bevidsthed, at alle sanser tages i brug, siger Torben Kylling Petersen, administrerende direktør i Universe Science Park, og fortsætter:

- Vi glæder os utrolig meget til at åbne vores nye udstilling, der er blevet muliggjort med TrygFondens donation, som vi er meget taknemmelige for. Med Fire Zone håber vi at kunne formidle vigtig viden i børnehøjde om ild, brand og forebyggelse, som forhåbentligt kan bidrage til fremadrettet at forebygge alvorlige brandulykker og farlige situationer.

Med rigtig viden og adfærd kan de fleste brande undgås
Fire Zone består af tre interaktive områder med hver deres særlige fokus:
• ”Burning House”, der skal give de besøgende en sanselig oplevelse af et brændende hus og lære dem, hvordan man kommer sikkert ud af en farlig situation,
• ”Safety Zone”, der formidler viden om, hvad man selv kan gøre for at få et brandsikkert hjem og i det hele taget agere brandsikkert i hverdagen, og
• ”Science Zone” med fokus på videnskaben bag ild, hvordan ild opstår, og hvad der egentlig sker, når noget brænder.
Hvert år oplever cirka 60.000 danskere brand i deres bolig, men med den rigtige viden og adfærd kan langt de fleste brande faktisk undgås. Gennem intelligent leg og aktivering af hele kroppen vil de besøgende til Fire Zone få mulighed for på sikker vis at opleve ild og brand på nærmeste hold og lære, hvad man skal gøre – og ikke gøre – i tilfælde af brand.

- For at forstå, hvad det vil sige at være i en brand, er den bedste måde at opleve og mærke det på egen krop. Fire Zone spiller på alle sanser, og vi håber, at de besøgende børn og voksne vil få en rigtig spændende oplevelse, hvor de samtidig lærer, hvordan de forebygger brand, og hvordan de skal handle, hvis der alligevel opstår brand, siger Rie Odsbjerg Werner, administrerende direktør i TryghedsGruppen, og fortsætter:

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe tryghed og forebygge ulykker tæt på danskernes hverdag. Udviklingen i antallet af alvorlige brandulykker i Danmark går den rigtige vej, men der er stadig mennesker, der mister livet eller kommer alvorligt til skade som følge af brand. Vi er derfor meget glade for at have bidraget til udviklingen af Fire Zone, der foruden at formidle vigtig viden om ild og brandforebyggelse med sikkerhed vil give både børn og voksne nogle underholdende, interessante og lærerige oplevelser, og vi håber, at rigtig mange vil besøge udstillingen, siger Rie Odsbjerg Werner.

Foruden TrygFonden har eksperter fra Beredskabsstyrelsen, Danmarks Pædagogiske Universitet, Sønderborg Brand og Redning samt Brand og Redning Sønderjylland bidraget til idéudvikling af Fire Zone, der åbner lørdag den 5. juni.

Fakta om Fire Zone
• Fire Zone er Universe Science Parks nye udstilling, der åbner lørdag den 5. juni 2021
• Den interaktive udstilling skal lære de besøgende om ild, brandårsager og -sikkerhed.
• TrygFonden har samlet set bidraget med 6.976.842 kr. til udviklingen af Fire Zone. Først støttede TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark et forprojekt med 473.000 kr., hvilket skulle hjælpe med at afdække den bedst mulige måde at iscenesætte brandfarlige aspekter på. Dernæst støttede TrygFonden selve etableringen af Fire Zone med 6.503.842 kr.

For yderligere information kontakt venligst

Torben Kylling Petersen, administrerende direktør i Universe Science Park, tlf.: 88 81 95 10
Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf.: 30 56 34 32

Om TrygFonden
TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er største aktionær i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtet ejerskab og almennyttige uddelinger. Læs mere på tryghed.dk.

Tilmeld dig vores pressemeddelelse

* Påkrævet

Kommende events

sky universe
sky universe
sky universe

universe social wall
brug hashtagget #universedk

social iconsocial iconsocial iconsocial icon

sky universe