Familiens klimafestival kommer for første gang til Universe. | | Universe
Familiens klimafestival kommer for første gang til Universe.

Familiens klimafestival kommer for første gang til Universe.

Klimaforandringer og de udfordringerne der følger med, er rammen om en helt ny klimafestival for hele familien, der skyder frem i lyset, for første gang lørdag den 24. september kl. 10. i Universe Science park på Nordals.
Mange forskellige udstillere lige fra kendte bilmærker, naturvejledere og Universiteter byder små og store gæster indenfor, så alle kan blive klogere på hvad man som en helt almindelig familie kan gøre for klimaet i hverdagen. En af udstillerne er Københavns Universitet med projektet SESAM2030, som tager afsæt imellem byens grønne omstilling og produktionen af fødevarer.

”Vi vil gerne yde et bidrag til at opkvalificere den undervisning om fødevarer og klima, der foregår i folkeskolen og vi ser jo i skolen heldigvis en stor interesse for undervisning i Science, STEM, ny teknologi og alt det digitale. Skal vi fremtidssikre vores fødevareproduktion, så er de elementer afgørende”, siger Bent Egberg Mikkelsen, professor på Københavns Universitet og koordinator for projektet og fortsætter,

”Den tid er forbi, hvor nye løsninger på klimaproblematikken blev skabt af veltjente seniorer. Klimabevægelsen har skabt en ny erkendelse af at unges kreativitet og evne til nytænkning skal udnyttes i langt højere grad. Vi ser frem til en Klimafestival på Nordals.” slutter Bent.

På udstillingen SESAM2030 er der mulighed for at se en række kreative og teknologiske løsninger. For eksempel et vertikalt mini-landbrug der kan producere både fisk og mikrogrønt og som styres af intelligente sensorer. Eller en 3D printere, der kan printe snacks fra de bælgfrugter vi alle skal spise langt flere af i fremtiden.
Udover projekt SESAM kan de små gæster på dagen også møde Sydtrafik og deres biogasbus, de kan hjælpe Madam Trash i hendes skraldebolig og blive skraldekloge, bygge deres eget insekthotel og meget mere, alt imens de voksne også kan blive klogere på den nye brintbil fra Toyota, elcykler, genanvendelse af tekstiler, sortering af affald, besparelser i hjemmet og et hav af andre nyttige ”fif” til familiens fremtid.

Fakta om Familiens Klimafestival:
TekInstitut, ProjectZero, Toyota, FriBike, SESAM // Skoleudstilling, Sydtrafik, Upfind.dk, Universe // Cakepops, Madam Trash, Workshop - byg dit eget bo, Als Motor, Sarah (Universe), Sonfor, AGS

Alle stande er åben i parkens åbningstid kl. 10.00 til 17.00.

OBS. Der kan forekomme pauser for udstillerne.

Om Universe Science Park:
Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en selvejende non-profit fond, hvis formål er at gøre børn og unge begejstrede for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Parken er fyldt med oplevelser, der fascinerer, involverer og underholder indenfor temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 141.000 gæster, hvoraf de ca. 10 procent er skolebesøg.
Se mere på www.universe.dk
Billeder kan downloades i høj kvalitet her: https://bit.ly/3QMW9nb

Mangler du noget?

Vi sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål. For yderligere information, kommentarer, citater eller billeder kontakt venligst:
Morten Lorenzen, event- og arrangementskoordinator i Universe.
molo@universe.dk
Telefon: 8881 9516

.

Tilmeld dig vores pressemeddelelse

* Påkrævet

Kommende events

universe kalender14 okt 2022 - 23 okt 2022
universe tid18:00 - 21:30
sky universe
sky universe
sky universe

universe social wall
brug hashtagget #universedk

social iconsocial iconsocial iconsocial icon

sky universe