Brand og Redning | Oplev hverdagens helte tæt på | Universe
Brand og Redning

Dato

18 jun 2022

Tidspunkt

10:00 - 17:00

Oplev hverdagens helte helt tæt på.

Køb billet

Hold på hat og briller d. 18. juni kommer brand og redning forbi Universe. Det bliver en helt eksplosiv oplevelse som I ikke vil gå glip af. Oplev masser af aktion og spænding når brandvæsen, politimænd og ambulancereddere kommer forbi og deler ud af deres spændende viden og erfaring.

Fede Shows

I vil kunne se 3 fantastiske shows på dagen.
Det første show er en moderne redningsaktion der viser hvordan man redder en person ud af en bil og hvordan man klipper bilen op.
Det næste show viser en gammeldags redningsaktion og viser hvordan brandfolk får revet en bil fra hinanden hvis der sidder en person fastklemt i et køretøj.
Det tredje show er et danseshow med den kendte figur Brandmand Sam, hvor der efterfølgende er mulighed for at møde ham på fastsatte tidspunkter.

Showtider:
11:30 Brandmand Sam show
12:30 Meet and greet Brandmand Sam
13:00 Moderne redningsaktion
13:30 Meet and greet Brandmand Sam
14:30 Meet and greet Brandmand Sam
15:00 Gammeldags redningsaktion

Lær:

Derudover kommer der besøg fra lastbilkaravanen og trafikskolen. Lastbilkaravanen lover det bliver en fed dag med action og fuld smæk på, hvor der er aktiviteter for alle aldre. Og selvfølgelig er Lastbilkaravanen med, hvor vi skal tjekke den kritiske zone foran højre fordæk ud, op i lastbilen bag rattet og kigge i spejlene, og med æg skal vi teste, om en cykelhjelm overhovedet virker.
Lastbilkaravanen er udviklet med støtte fra FDE fonden.

Der er mulighed for at prøve kræfter med cykelbanen i samarbejde med Trafikskolen for de mindste. Her kan de lære en masse om hvordan man skal forhold sig når man er cyklist.

I kan deltage i en workshop og bl.a. lære hvordan man slukker en brand, og være med til at slukke en rigtig brand. Workshop med at slukke brand er på fastsatte tidspunkter.

Beredskabsforbundet er til stede for at uddele malebøger og balloner til de mindste og lære omkring brand og brandsikkerhed.

Workshop:
12:00 Brandslukningsworkshop
14:00 Brandslukningsworkshop

Se og oplev:

I kan opleve både Sønderborg, Nordborg, Havnbjerg og Egen brandvæsen som medbringer en sej drone, tankbil og miljøbil som hver især har en funktion ved brandslukning. Sønderborg lufthavn kommer med deres unikke og specialiseret brandbil, Air Port Crash Tender. Air Port Crash Tender er en specialiseret brandbil designet til brug ved redning og brandbekæmpelse af fly på flyvepladser, lufthavne og militærbaser.
Få en snak med Ungdomsbrandvæsnet om hvad deres opgave er og måske er det lige noget for dig at blive medlem.

Politiet medbringer en politibil så folk har mulighed for at opleve en ægte politibil tæt på og Ambulance Syd kommer med en paramediciner og hans ambulance.

Beredskabsforbundet vil også være til stede. Det er dem der støtter og samler de frivillige på tværs af landets beredskaber, uddanner borgerne i at forebygge ulykker og være mere selvhjulpne, de hjælper beredskaberne med at finde nye frivillige og deltidsbrandfolk samt hjælper til at tage ansvar, så Danmark bliver mere robust.

Køb billet

Vi kan ikke garantere alles tilstedeværelse, da de er i beredskab og kan blive kaldt ud i løbet af dagen.

Tilbage til eventsZurück zu eventsBack to events

Andre Events

Weitere Events

Other Events

klima festival
Bliv klog på klimaet
efterårsferie
Oplev en magisk efterårsferie
baal
Kom med til den smukkeste midsommerfest
naturens dag universe
Bliv klogere på gartneri, landbrug m.m.

Tilbage til eventsZurück zu eventsBack to events

Andre Events

Weitere Events

Other Events

klima festival
Bliv klog på klimaet
efterårsferie
Oplev en magisk efterårsferie
baal
Kom med til den smukkeste midsommerfest
naturens dag universe
Bliv klogere på gartneri, landbrug m.m.
sky universe
sky universe
sky universe

universe social wall
brug hashtagget #universedk

social iconsocial iconsocial iconsocial icon

sky universe