Havevandring | Tag på en rejse gennem parkens smukke flora
Havevandring

Varighed

60 minutter

Lad gartnerne inspirere jer

Tag på en rejse gennem parkens smukke og særegne flora, hør landskabsarkitekturens tanker bag udformingen af haver i parken. Vi går på blomstervandring med parkgartner Gert Jensen, som på levende vis fortæller om parkens mange forskellige blomster og planter, som ikke findes i enhver have.

Gert Jensen er tidligere slotsgartner ved Gråsten Slot, hvor han var i 23 år, inden han kom til Universe. Gartnerne fortæller om blomsterne ud fra parkens helhed: Segwaybanen: En bane med fart og det har planterne også – der er plantet hurtigtvoksende planter. Den Blå Kube: Her er temaet hentet fra naturens kræfter og planterne er hvide og blå fra forår til efterår. De 3 sorte pavilloner: Her er temaet hentet fra udnyttelsen af naturens kræfter, omsat til varme – planterne er mere varme i farverne.

Museet er holdt i gammel stil fra da Clausen-familien var unge. Typisk for dengang var, at man i en bondegårdshave havde buksbom hæk, en sti, græsplæne, stauderhave og køkkenhave. Det har vi sat sammen på en mere moderne måde. Det der vokser her er planter man kan dufte til, smage på og man kan få en historie om hvordan man brugte planterne førhen, og så har vi de imponerende Bitten Clausen roser.

Der ligger små bøger i i Bittens have, hvor man kan læse om havens tilblivelse. Cumulus afdelingen har temaet ’vejret’ hvorefter planterne er anlagt. Der fortælles desuden om hvordan man passer planterne med gødning, beskæring, osv., hvordan man laver bonsaitræer og hvornår de skal klippes. Der fortælles alt det der kan om parken og blomsterne, herunder hvor alle træer og planter kommer fra, samt hvordan man selv kan lave sine egne planter og hvornår man klipper de forskellige planter ned. Vi giver alle de råd og den vejledning vi kan ud fra den mangeårige ekspertise vi har.

Oplevelsen kan kun bookes i Universes åbningssæson

Få mere info eller book nu på: 88 81 95 00 eller info@universe.dk

Andre Aktiviteter

kend dit Universe
Tag på en guidet tur i parken
Raketingeniør
Kan I designe, afprøve og optimere en raket?
Virtual Reality
Prøv kræfter med den forunderlige virtuelle verden
Segway Tur
Sjov og sej balancekørsel på vores segwaybane

Andre Aktiviteter

Virtual Reality
Prøv kræfter med den forunderlige virtuelle verden
Sky Trail
Tør I prøve kræfter med klatrebanen?
Raketingeniør
Kan I designe, afprøve og optimere en raket?
kend dit Universe
Tag på en guidet tur i parken
sky universe
sky universe
sky universe


brug hashtagget #universedk

sky universe