Seværdigheder Sønderjylland

Disse seværdigheder skal I se i Sønderjylland

Når I skal ud at rejse, tænker I sikkert på en dejlig badeferie sydpå. Men kigger I efter sønderjyske seværdigheder, bliver I både budt på unikke naturområder, kunst, kultur og smil på læberne.

I denne artikel har vi samlet nogle familievenlige bud på, hvor og hvad I kan opleve af seværdigheder i Sønderjylland. Rejs tilbage til renæssancen i Sønderborg, nyd en sejltur på Haderslev Fjord eller kom tæt på vilde naturkræfter i Universe på Als. Vi lover jer, at det er turen værd!

Seværdigheder på Als: Mærk naturvidenskabens magi i Universe

Strategien er simpel: leg og nysgerrighed. I Nordborg på Als ligger Universe Science Park. En del af oplevelsesparkens hemmelighed er, at I får noget for enhver smag. Fra parkens fine haver med tordenskyer til fænomener som en vulkan i udbrud. Om foråret skaber blomsterne et virvar af regnbuens farver. Er det efterår, er parken overhældt med kartofler og udfordrende kartoffel-lege. Alt imens I skifter fra den ene aktivitet til den næste.

Når I har oplevet seværdigheder på Als, er I tanket godt op med smil, fælles minder og lærerige oplevelser for hele familien:

  • Klatre til tops i Sky Trail
  • Løfte en bil med egen håndkraft
  • Se en gejser springe 12 meter op i luften
  • Opleve wauw-øjeblikke og sjove udfordringer

Få en aktiv ferie på Als

Fortsætter eventyret med seværdigheder på Als, bør I helt klart tage en cykel med. Om I befinder jer på Nordals eller Sydals, så er der strande, bakkede veje, marker, søer og skove. Det hele skaber et mangfoldigt fugleliv og gode muligheder for at fiske. I kan også tage egen hest med på rideruten eller udforske de flotte slotte eller øens møller.

De aktive og historiske seværdigheder går godt i spænd med en udflugt til Universe. Simpelthen fordi I både får underholdt familien med sjove udfordringer, ligesom I bliver fyldt op med kultur og fascinerende viden.

Seværdigheder i Sønderborg: Tapre soldater og rester fra krigen

Generelt er der masser af gode bud på seværdigheder ved Sønderborg. Er I sultne på mere kultur? Tag de historiske briller på, når I står ved Dybbøl Mølle og kigger ud over et af Danmarks smukkeste landskaber. På Historiecenter Dybbøl Mølle i Sønderborg træder I nemlig lige ind i krigen mellem danskerne og preusserne i 1864. Søg dækning for granaterne eller gå på opdagelse i et dansk skanseanlæg.

En af de stolte traditioner i Sønderjylland er ringriderfesten. Den festlige seværdighed foregår til hest, mens rytteren skal forsøge at få en lanse gennem en lille ring. Her har alle mulighed for at deltage og opleve rytterne i weekenden, alt efter hvornår begivenheden finder sted. Med både optog med heste, orkester og god mad er der dømt underholdning for hele familien. Her er I sikre på en festlig og sønderjysk begivenhed!

Seværdigheder i Aabenraa: Længste gågade og gamle søhistorier

Tæt på Als og Sønderborg ligger byen Aabenraa. Som var I på jagt efter kulturskatte, gemmer byen på mange spændende historier. På Aabenraa Museum har de både gamle malerier, flaskeskibe og andre finurlige opdagelser. Alt sammen er fundet på de mange skibe, der har lagt vejen forbi havnen i Aabenraa.

Bagefter kan I slentre ned ad Danmarks længste gågade. Gamle og skæve huse skaber en nostalgisk og hyggelig atmosfære omkring jer. Ved grænsen har I adgang til Hærvejen, Pilgrimsruten, grænseruten og Gendarmstien. Om I er til fods eller på cykel kan Aabenraa byde på en aktiv eller afslappende ferie.

Seværdigheder i Tønder: Et særligt hus og verdensarv

Besøger I Tønder i Sønderjylland, er I nødt til at gå igennem den gamle købstads historiske gader. Et af Tønders fineste gamle huse er Drøhses hus. Den ligger midt på gågaden og tager jer tilbage til Barokken og indeholder mange detaljer af højeste kvalitet. Et must-see i byens gågade! Herefter kan I se resterne fra slotsruinen Trøjborg i landsbyen Visby eller resterne af GammelSkov Batteri fra 1. verdenskrig i Agerskov.

Tag en afstikker i bil og smut til byen Højer. Den gamle marskby ligger bag diger på kanten til Tøndermarsken ved Vadehavet. Tager I på vandretur her, møder I et levende kulturlandskab med et enestående fugleliv og et særligt landskab. Dele af området er nationalpark og UNESCO Verdensarv. Fra diger og marsklandskab til kanaler og dele af Vadehavet. Millioner af trækfugle flyver solen sort over digerne - prøv bare at søg på “Sort Sol”!
Seværdigheder i Haderslev: Domkirke og skøn sejltur
Få inspiration til jeres ferie med seværdigheder i Haderslev. Her kan I bl.a. besøge byens mest besøgte seværdighed, nemlig Haderslev Domkirke. Den løfter sig markant over byens tage, indeholder en masse kunst og er stadig i levende brug. Bagefter kan I sætte kursen mod havnen og gå ombord på Fjordbåden Helene. Mens I nyder frokosten, får I udsigt til smukke Haderslev Fjord -og måske et besøg til Lillebælts perle Aarø? Afslut dagen med en aftentur til Gram Slotsby og nyd middagen på slotskroen.

Er vejret til det, kan I stoppe op ved Haderslev Dyrehave og strække benene. Især om foråret emmer dyrehaven af søde kalve, der går sammen med de voksne dådyr og krondyr.

Vind 4 sæsonkort

Vind 4 sæsonkort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 sæsonkort til sæson 2023

Tilmeld mig
Brug hashtagget #universedk

Brug hashtagget #universedk