Aktiviteter i Sønderjylland

4 bud på uforglemmelige aktiviteter i Sønderjylland

Slap af, hav det sjovt, nyd naturen eller få kilder i maven i en virtuel rutsjebane. Hvad end I er til, så er der et væld af aktiviteter i Sønderjylland for enhver smag. I kan også fortsætte turen til Als, der er en af Danmarks bedste øer til udendørs og sjove aktiviteter.

Er I til naturvidenskab og leg i Universe, eller ønsker I måske at se de mange interessante bygninger og museer? Det hele finder I her. Pak rygsækken og sæt kursen mod fabelagtige oplevelser for hele familien!

1: Få frisk luft med aktiviteter på Als

På ferieøen Als bliver de fleste forelsket i øens mange fantastiske naturområder. Derfor er det oplagt for jer at tage jeres cykler med på rejsen, hvis I planlægger en tur til Als. Da øen er omgivet af vand, fører alle veje til strand, ligesom I også kan finde skov og børnevenlige naturområder. Alt inden for realistisk cykelafstand.

Hvad med en god vandretur? Skoven Nørreskov er den største skov på øen og er perfekt til jer, der vil have en dag med høje tal på skridttælleren. Blandt andet byder Alsstien på ture gennem bølgende kornmarker og kyst. Er børnene store nok, kan I også vove jer ud på den 84 km lange Gendarmstien. På flere af vandreturene kan I holde et hvil ved et af de mange bænke, der inviterer til havudsigt.

2: Prøv jeres egen rutsjebane eller byg en vandraket

Tør I røre ved et lyn? Hvad med at indhylle mor og far i den største sæbeboble? Kun fantasien sætter grænser! Er I mere interesserede i teknik, lærerige lege og kilder i maven, så er Universe Science Park en utrolig spændende oplevelsespark. Den ligger ved Nordborg på Als og er spækket med aktiviteter.

Alle attraktioner og oplevelser er tilrettelagt, så voksne og børn kan være med. Både indendørs og udendørs. I bestemmer selv tempoet, og om I vil have en dag fyldt med action eller slappe af i en af de smukke haver.

Vidste I for eksempel, at I kan designe jeres egen rutsjebane? Med virtual reality vil I føle, at I suser afsted på en skæg rutsjebane. Vognene bliver stående, men giver jer til gengæld rysteture. På den måde er det ligesom at prøve en rigtig rutsjebane. Sæt jer til rette og hold godt fast!

3: Rejs til en anden tid med aktiviteter i Sønderjylland

Er I alligevel i gang med at udforske Sønderjylland og Als, så kig ind til de mange historiske bygninger. Nordborg, Augustenborg og Sønderborg er kendt for deres smukke og gamle huse, kirker og slotte. Her kan hele jeres familie leve sig tilbage til middelalderen, perioder med krig og gamle dage. ​​Hvem ved, måske I møder et spøgelse?

En anden fabelagtig aktivitet i Sønderjylland er helt bestemt museet på Dybbøl Banke. Med krudt og kanoner kan både børn og voksne lære om 1864 på en helt unik måde og leve sig ind i de tapre soldaters liv. De mange aktiviteter efterlader jer med en følelse af nostalgi, fortryllende eventyr og forbavsende historie.

4: Nå til tops i HighPark Sønderjylland

Er I klar på action, svimlende højder og oplevelser i naturen? HighPark Sønderjylland er jeres svar på udfordringer på både mod og teknik. Er det sjældent, I sætter næsen efter at nå trætoppene, behøver I ikke droppe aktiviteten. Nogle af forhindringerne kommer ikke over en meter over jorden, ligesom den grønne bane er for alle i familien. Er der vovehalse iblandt jer, kan I klatre hele 25 meter op. Altid med sikkerheden i orden! HighPark Sønderjylland giver jer garanti for adrenalinkick og sjove svæv på op imod 100 meter - wauw!

 

Vind 4 sæsonkort

Vind 4 sæsonkort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 4 sæsonkort til sæson 2023

Tilmeld mig
Brug hashtagget #universedk

Brug hashtagget #universedk