Universe formål er at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Universe er idag en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål. Dermed er det muligt for alle personer, virksomheder og organisationer at støtte op om formålet og bakke op om vores mange aktiviteter rettet mod børn og unge.

Oplevelsesparken Universe er en non-profit-virksomhed, hvor et eventuelt overskud ikke tilfalder en enkelt aktionær eller ejer, men går fuldstændigt og ubeskåret til den videre udvikling af attraktionen og aktiviteterne rettet mod børn og unge. Siden 2005 da Jørgen Mads Clausen åbnede parken under navnet “Danfoss Universe”, har han med sin kone Anette Clausen været parkens stifter og en af de primære drivkrafter bag Universe, der også idag modtager økonomisk støtte fra Bitten og Mads Clausens Fond (også kaldet Danfoss fonden). Drømmen var (og er fortsat) at genskabe glæden ved natur og teknik hos en ny generation og inspirere til mere iværksætteri – læs mere om Jørgen Mads Clausen og hans drøm.

 

Naturvidenskab for børn og voksne

Universe tilbyder undervisningsforløb for skolerne, der på de enkelte klassetrin lever op til Fælles Mål. I Camp Universe kan skolerne komme på naturvidenskabelig lejrskole, hvor de også kan bruge FUF (Fremtidens Naturfaglige Undervisningsfacilitet). Derudover er der sjove oplevelser for hele familien – altid krydret med en naturvidenskabelig vinkel, der aktiverer børnene lyst til læring.

Parken er dog ikke kun for børn. I Universe tilbyder vi også teambuilding, gruppe- og firmature til de voksne. Her sørger vi for de inspirerende omgivelser, mødelokale og teambuilding-konceptet ‘Mange Intelligenser’, så I kan lære hinanden og universet bedre at kende.

naturvidenskab, waterworks